Opšti uslovi korišćenja sajta

Opšti uslovi korišćenja platforme Youthengage.net

Hvala što ste posetili internet platformu “Youthengage.net”. Vaš pristup, kao i korišćenje ove internet platforme (u daljem tekstu: sajt) podleže dole navedenim uslovima korišćenja i važećim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast. Pristupom i registrovanjem na sajtu, prihvatate bez ograničenja, te uslove korišćenja. Ukoliko ne prihvatate ove uslove korišćenja bez ograničenja, nećete biti u prilici da se registrujete na našem sajtu.

 

Informacije koje dobijamo od Vas i njihova upotreba

Sajt zadržava pravo da sakuplja sledeće informacije o svojim korisnicima:

 • ime domena sa kog je pristupljeno sajtu,
 • IP adresu sa koje ste pristupili sajtu,
 • datum, vreme i mesto odakle se pristupa sajtu,
 • adresa (takođe poznata kao URL adresa) sa koje je kliknuto/pristupljeno na link za pristup sajtu,
 • podatke koji su neophodni za izradu redovnih statističkih analiza.

Informacije o imenima domena do kojih dođemo ne koristimo kako bismo Vas lično identifikovali, već da bi na osnovu tih i drugih informacija izmerili broj poseta Sajtu, prosečno vreme provedeno na Sajtu, pregledane stranice itd. Ove informacije koristimo isključivo da bi izmerili frekvenciju posećivanja našeg internet sajta i unapredili njegov sadržaj, i u druge svrhe neće biti korišćeni.

 

Kolačići (Cookies)

Kolačić je mala datoteka koja se čuva na Vašem računaru ili mobilnom uređaju kad posetite određeni sajt . Pomoću kolačića pamte se Vaše akcije i postavke tokom određenog vremenskog razdoblja.

Nastavkom korišćenja našeg sajta dajete dozvolu za upotrebu kolačića.

Kolačiće isto tako možete blokirati, međutim ako postavke svog internet pretraživača postavite tako da blokiraju sve kolačiće možda Vam neće biti dopušten pristup svim ili nekim delovima našeg veb sajta. Ukoliko postavke svog pretraživača ne podesite tako da odbijaju kolačiće, naš sistem će poslati kolačiće čim posetite sajt.

/Da se doda opcija za Revoke  cookeis/

 

Prava i obaveze korisnika registrovanih kao „Mladi“

Ukoliko na sajtu „Youthengage.net“ otvarate nalog kao „Mladi“ (U daljem tekstu „Mladi“), sajt sakuplja, obrađuje i skladišti sledeće podatke:

 • Adresu elektronske pošte
 • Pol
 • Datum rođenja
 • Mesto boravka

Ovi podaci biće skladišteni u skladu sa aktuelnim pravnim propisima koji regulišu zaštitu privatnosti i ličnih podataka. Prikupljeni podaci neće biti deljeni sa trećim stranama.

“Mladi” popunjavaju onlajn upitnike anonimno. Ispitanici nemaju nikakvu zakonsku obavezu da učestvuju u istraživanjima za koja procene da ugrožavaju njihovo dostojanstvo, privatnost, bezbednost ili integritet.

Prijavni formulari za učešće na aktivnostima mobilnosti koje ispunjavaju “Mladi” nisu u vlasništvu platforme Youthengage.net i nisu hostovani na našim serverima. Youthengage.net nema pristup podacima koji se putem njih dele sa organizacijama koje sprovode programe mobilnosti.

“Mladi”  nemaju pristup podacima korisnika sajta „Youthengage.net“ koji su registrovani kao „organizacije“.

“Mladi”  imaju pravo da u svakom trenutku zahtevaju da njihovi nalozi budu obrisani, a podaci uklonjeni iz baze podataka sajta „Youthengage.net“.

 

Prava i obaveze korisnika registrovanih kao „Organizacije“

Ukoliko na sajtu „Youthengage.net“ otvarate nalog kao „Organizacije“ (U daljem tekstu „Organizacije“), sajt sakuplja, obrađuje i skladišti sledeće podatke:

 • Adresu elektronske pošte
 • Adresu organizacije
 • Broj telefona organizacije
 • Matični broj organizacije

Prilikom izrade i objavljivanja istraživanja i poziva za mobilnosti putem sajta „Youthengage.net“, organizacije su dužne da poštuju sve pravne propise koji regulišu zaštitu privatnosti i dostojanstva učesnika svojih istraživanja.

Organizacije imaju pravo da raspolažu rezultatima svojih istraživanja i nisu u obavezi da ih učine javnim i objave na „Youthengage.net“ sajtu

Organizacije nemaju pristup podacima korisnika sajta „Youthengage.net“ koji su registrovani kao „Mladi“.

Organizacije imaju pravo da u svakom trenutku zahtevaju da njihovi nalozi budu obrisani, a podaci uklonjeni iz baze podataka sajta „Youthengage.net“.

 

Intelektualna svojina

Sajt i svi tekstovi, logotipi, grafike, slike, audio-video materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu „Sadržaj“), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Udruženja građana Libero ili su na sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava.

Udruženje građana Libero zadržava sva registrovana i neregistrovana autorska prava na sajtu.

Dozvoljeno je pregledanje, deljenje na društvenim mrežama ili štampanje stranica sa sajta za lične, naučne, neprofitabilne i nekomercijalne namene.

Dozvoljeno je korišćenje i publikovanje informacija ili delova tekstova u nekomercijalne, neprofitabilne ili naučne svrhe uz precizno navođenje sajta „Youthengage.net“ kao izvora podataka.

Nije dozvoljeno modifikovanje, kopiranje, reprodukcija, objavljivanje niti prodaja bilo kog materijala uključujući grafiku, ilustracije, tekst, informacije ili usluge dostupne na sajtu bez prethodne pismene dozvole Udruženja građana Libero.

Udruženje građana Libero će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.

 

Linkovi na druge sajtove

Sajt može sadržati linkove drugih internet sajtova čiji vlasnik ili korisnik nije „Youthengage.net“. Takvi linkovi su obezbeđeni isključivo da bi Vama pružili što više informacija. „Youthengage.net“ ne kontroliše i nije odgovorna za rad, sadržaj, politiku privatnosti ili bezbednost ovih sajtova. Youthengage.net ne kontroliše sadržaj ili proizvode ili usluge dostupne na ovim internet sajtovima. Ukoliko odlučite da pristupite nekom od sajtova na koje vode linkovi sa našeg sajta, činite to na sopstvenu odgovornost.

 

Izuzeće od odgovornosti

Sajt koristite na sopstveni rizik. Youthengage.net nije odgovoran za materijalnu ili nematerijalnu štetu, direktnu ili indirektnu koja nastane iz korišćenja ili je u nekoj vezi sa korišćenjem Sajta ili njegovog sadržaja.

 

Promena Sajta bez prethodne najave

Ovaj sajt je dinamičan i vremenom će se menjati bez prethodne najave. Korisnici ovog sajta su stoga u potpunosti odgovorni za proveru tačnosti, potpunosti i podobnosti sadržaja koji se na njemu nalaze.

Izmene ovih uslova korišćenja „Youthengage.net“ zadržava pravo da izmeni ove uslove korišćenja u bilo kom trenutku.

Ova platforma je razvijena je od strane Udruženje građana Libero uz podršku projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, finansiranog od strane Švajcarska agenciju za razvoj i saradnju (SDC).