Cilj platforme

Ako dolazite iz omladinskih organizacija, ova platforma će vam pomoći da naučite kako da efikasno promovišete svoje aktivnosti mobilnosti ka različitim grupama mladih, kako da osigurate bezbednost  učesnika vaših događaja, kao i kako da uključite mlade u oblikovanje svojih programa kroz sprovođenje onlajn istraživanja na relevantnom uzorku.

A kada su u pitanju mladi, možete koristiti platformu za pronalaženje, dobijanje informacija i prijavljivanje na mogućnosti za mobilnosti i aktivizam koje najbolje odgovaraju vašim interesovanjima i potrebama. Takođe ne zaboravite da pomoću ove platforme možete stupiti u kontakt sa Udruženjem građana Libero i predložiti nam temu vezanu za potrebe mladih na kojoj biste želeli da se mi angažujemo i o kojoj želite da naučite više.

CILJ platforme

Platforma YouthEngage.net razvijena je od strane Udruženja građana Libero u okviru projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” u cilju da omogući mladim ljudima da se aktiviraju, učestvuju u aktivnostima mobilnosti i daju doprinos razvoju svoje zajednice kroz učešće u oblikovanju omladisnkih programa.

PLATFORMA U BROJKAMA

ORGANIZACIJE

MOGUĆNOSTI

učesnika

%

iskustva

PONUDA ZA OMLADINSKE ORGANIZACIJE

Komunicirajte sa mladima

Naše besplatne i gotove komunikacione strategije će pomoći vašoj organizaciji da efikasno komunicira sa različitim socio-ekonomskim grupama mladih, povećavajući tako broj, raznovrsnost i kvalitet učesnika na vašim događajima.

Podelite pozive za mobilnosti

Učinite svoje pozive o aktivnostima mobilnosti dostupnim većem broju potencijalnih učesnika tako što ćete ih deliti na ovoj platformi. Registrujte svoju organizaciju i kreirajte njen profil popunjavanjem jednostavnog obrasca za registraciju. Kada vaš nalog bude verifikovan, moći ćete da delite pozive sa učesnicima za aktivnosti mobilnosti koje sprovodite na platformi.

Sprovodite istraživanja

Nakon što se registrujete moćićete da sprovodite onlajn istraživanja na relevantnom uzorku i da na taj način saznate više o realnim potrebama mladih koji su u vašoj ciljnoj grupi. Tako ćete moći da kreirate programe i aktivnosti koji su usklađeni sa njihovim potrebama i zahtevima.

Osigurajte bezbednost vaših učesnika

Pripremili smo vodič korak po korak za obezbeđivanje bezbednosti i sigurnosti učesnika u aktivnostima mobilnosti vaše organizacije. Možete mu pristupiti besplatno.

PONUDA ZA MLADE LJUDE

Istražite mogućnosti za razmene

U samo nekoliko klikova možete pretražiti našu bazu aktivnih poziva za učešće u raznim aktivnostima mobilnosti, od razmena i studijskih poseta do obuka i seminara. Implementirali smo filtere kako bismo vašu pretragu učinili još jednostavnijom i jednostavnijom.

Učestvujte u istraživanjima

Kroz registraciju na ovom sajtu imaćete priliku da kao ispitanik učestvujete u onlajn istraživanjima koja sprovode omladinske organizacije. Na taj način pomažete im da razviju programe i aktivnosti koji će biti u skladu sa vašim stvarnim potrebama i koji će rešavati konkretne probleme.

Pošaljite inicijativu

Imate projektnu ideju? Želite da date doprinos rešavanju konkretnog problema mladih? Ili naprosto želite da se uključite u omladinski rad? Ova platforma omogućava vam da stupite u kontakt sa UG Libero i da predložiti temu vezanu za potrebe mladih na kojoj biste želeli da se mi angažujemo i o kojoj želite da naučite više.

Prilike za volontiranje i aktivizam

Pogledajte listu registrovanih organizacija na ovoj platformi i saznajte više o njihovom radu, aktivnostima i vrednostima. Ako ste zainteresovani za volontiranje ili da budete njihov aktivista, slobodno stupite u kontakt sa njima.

SVEDOČANSTVA

Srećni smo što konačno imamo onlajn prostor gde se naše aktivnosti mobilnosti mogu najaviti i podeliti sa mladima u samo nekoliko klikova.

Petar Neskovic

KZM Bajina Bašta

Za našu organizaciju od ključnog je značaja diversifikovati profil učesnika mobilnosti mladih. Koristeći komunikacione strategije dizajnirane za različite ciljne grupe među mladima, uspeli smo da naše omladinske aktivnosti učinimo raznovrsnijim, inkluzivnijim i otvorenijim za sve.

Alenka Čović

EduNorth

Smatramo da su komunikacione strategije koje su dostupne na ovoj veb stranici jedan od najkorisnijih alata u procesu promocije i širenja poziva za učesnike za naše aktivnosti mobilnosti. Zahvaljujući njima uspeli smo da povećamo domet naših poziva i broj prijavljenih.

Katarina Đekić

Kamping asocijacija Srbije

Ova platforma je razvijena je od strane Udruženje građana Libero uz podršku projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, finansiranog od strane Švajcarska agenciju za razvoj i saradnju (SDC).