Sa zadovoljstvom možemo da objavimo da je pokrenuta platforme YouthEngage.net, mesto koje povezuje organizacije koje organizuju mobilnosti sa mladim ljudima koji su voljni da u njima učestvuju i koja omogućava da se glas mladih čuje u pitanjima koja ih se tiču. Ova platforma razvijena je od strane Udruženje građana Libero uz podršku projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, finansiranog od strane Švajcarska agenciju za razvoj i saradnju (SDC).

Platforma svojim korisnicima i posetiocima pruža nekoliko funkcija. Ako joj pristupate kao član omladinske organizacije ili omladinski radnik, ona će vam ponuditi mogućnost da naučite kako da razvijete i implementirate inovativne komunikacione strategije za komuniciranje mogućnosti mobilnosti sa mladima. Registracijom vaše organizacije i kreiranjem javnog profila moći ćete da delite i pozive za učešće u aktivnostima mobilnosti koje sprovodite i na taj način privučete više učesnika. Organizacije koje imaju nalog na sajtu takođe mogu da sprovode onlajn istraživanja na relevantnom uzorku koristeći mehanizam platforme.

A ako ste mlada osoba koja traži mogućnosti za mobilnost, volontiranje i aktivizam, platforma YouthEngage.net će vam pomoći da lako istražite, pronađete i prijavite se za aktivnosti koja najbolje odgovaraju vašim interesovanjima. Takođe ćete moći da podnosite inicijative ka UG Libero koje će pomoći da se unapredi položaj mladih u Srbiji kroz programe i projekte koje implementiramo, kao i da učestvujete u onlajn istraživanjima koje sprovode organizacije iz Srbije. 

Pozivamo vas da istražite platformu i upoznate se sa njenim mogućnostima!